Jongen(18) aangehouden in Tholen voor illegaal zwaar vuurwerk, EOD ingezet

Jongen(18) aangehouden in Tholen voor illegaal zwaar vuurwerk, EOD ingezet

Door: Redactie 112Markiezaten
Tholen - Woensdagmorgen is een 18-jarige jongeman in zijn woning in Tholen aangehouden op verdenking van het maken en bezitten van illegaal vuurwerk. De politie heeft de woning doorzocht en trof illegaal vuurwerk aan. Omdat er aan het vuurwerk zelf provisorisch aan geknutseld was is de explosieven opruimingsdienst (EOD) ter plaatse gekomen.

Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie een bezoek gebracht aan de jongeman. Bij het doorzoeken van de woning werd er 10 kilo vuurwerk aangetroffen. Hierbij waren onder andere diverse cobra's bij inbegrepen. Na verder onderzoek kwamen wij bij drie vuurwerkstaven waar zelf provisorisch aan geknutseld was. Door deze aangetroffen situatie is besloten om de explosieve opruiming dienst (EOD) in kennis te stellen.

De EOD is ter plaatse gekomen en heeft na onderzoek besloten om alles mee te nemen en op een aangewezen gebied direct te laten ontploffen. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau en tegen hem wordt een proces verbaal opgemaakt. Waar in Tholen de woning doorzocht is heeft de politie nog bekend gemaakt.


Geplaatst op: 05-12-2018 19:40

Update op: 06-12-2018 10:17

  Delen via Twitter   Delen via Facebook   Delen via E-Mail

Hier uw banner, mail redactie@112markiezaten.nl
Zie u een ongeval, brand of veel politie ?

Bel of whatsapp dan naar onze tiplijn:

06 - 1962 1901LIVE - TWITTER

112markiezaten.nl maakt gebruikt van cookies. Meer weten over cookies? Klik Hier

Akkoord