Opnieuw drugsafval gedumpt, meerdere vaten drugsafval op fietspad bij Hoogerheide

Opnieuw drugsafval gedumpt, meerdere vaten drugsafval op fietspad bij Hoogerheide

Door: Redactie 112Markiezaten
Hoogerheide - Aan de Lange Steen bij Hoogerheide is donderdagochtend omstreeks 07.45 uur een vat met 750 liter drugsafval aangetroffen. De politie liet later weten dat er meerdere vaten gevonden zijn. Volgens boswachter Erik de Jonge ligt het fietspad vol met het afval omdat het vat lek is. De brandweer is ter plaatse geweest om metingen te verrichten. Het fietspad is afgesloten.

De boswachter van het Brabants landschap werd wakker gebeld voor de dump zo laat hij op Twitter weten. Her drugsafval ligt op op een fietsroute van scholieren, zo is in zijn tweet te lezen.

De brandweer is ter plaatse gekomen om metingen te verrichten. Uit het vat is zo'n 10 a 20 liter aan chemische substantie gelopen, wat heeft gezorgd voor aanzienlijke bodemverontreiniging. Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse om het afval op te ruimen en het fietspad schoon te maken. Deze werkzaamheden zullen nog een groot gedeelte van de dag in beslag nemen. De directe omgeving, alsmede een naastgelegen fietspad, is door de gemeente afgezet, zodat specialistische hulpdiensten hun werk kunnen doen en voorbijgangers geen gevaar lopen.

De politie doet ondertussen onderzoek naar de herkomst van het vat en de dumpers ervan.

Geplaatst op: 11-10-2018 11:21

Update op: 11-10-2018 13:59

  Delen via Twitter   Delen via Facebook   Delen via E-Mail

Hier uw banner, mail redactie@112markiezaten.nl
Zie u een ongeval, brand of veel politie ?

Bel of whatsapp dan naar onze tiplijn:

06 - 1962 1901LIVE - TWITTER

112markiezaten.nl maakt gebruikt van cookies. Meer weten over cookies? Klik Hier

Akkoord