Drie mannen aangehouden naar onderzoek naar Sextortion

Door: Redactie 112Markiezaten
Bergen op Zoom - In een politieonderzoek naar sextortion hield de politie dinsdagmorgen drie mannen aan. Het gaat om twee 21-jarige mannen uit Tilburg en een 19-jarige man uit Bergen op Zoom. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een aangifte die in oktober 2016 werd gedaan.

De mannen worden ervan verdacht dat zij via datingsites mensen ertoe bewogen naaktfoto’s te sturen. Zij deden zich vervolgens voor als minderjarig meisje en chanteerden hun slachtoffers. Agenten zochten in de woningen van de verdachten naar mogelijk bewijsmateriaal. Bij deze huiszoekingen zijn diverse computers en andere digitale goederen in beslag genomen voor onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten mogelijk al maandenlang slachtoffers maakten. De politie wil graag in contact komen met mensen die zijn gechanteerd. Bent u slachtoffer van deze vorm van afpersing? Neem contact op met de politie en doe aangifte!

Sextortion is afpersing met een seksueel getinte foto of video van het slachtoffer. Dit kan een naaktfoto of video van het slachtoffer zijn, maar het kan ook zijn dat webcambeelden van iemand zo gemonteerd worden dat het lijkt alsof het slachtoffer seks heeft met een minderjarige, zodat ook op deze manier gechanteerd wordt met het online zetten van materiaal. De afperser wil meestal geld, bitcoins of juist meer pikante foto's of video's van het slachtoffer.

Geplaatst op: 13-06-2017 15:56


  Delen via Twitter   Delen via Facebook   Delen via E-MailHeeft u een foto voor bij dit item, mail dan naar redactie@112markiezaten.nl

Hier uw banner, mail redactie@112markiezaten.nl
Zie u een ongeval, brand of veel politie ?

Bel of whatsapp dan naar onze tiplijn:

06 - 19 62 19 01LIVE - TWITTER

112markiezaten.nl maakt gebruikt van cookies. Meer weten over cookies? Klik Hier

Akkoord